"Hard life is easy, easy life is hard."

Moi! 

Olen Jussi Koivisto ja fitnessvalmentaja. Tai oikeastaan se on toinen ammattini papin työn ohella. Kummassakin ammatissa on kuitenkin kysymys hyvin paljon ihmisen ymmärtämisestä ja valmentamisesta. Kumpikin urapolku ovat auttaneet minua huomaamaan, kuinka läheisessä yhteydessä mieli ja keho oikeastaan ovatkaan. Ihmisten haasteet eivät useinkaan ole vain psyykkisiä tai fyysisiä, vaan samaan aikaan molempia. 

Siksi pyrin fitnessvalmentajana myös tarvittaessa auttamaan valmennettaviani henkisesti tukemalla ja kannustamalla sekä ennen kaikkea kuuntelemalla. Jokainen meistä on ainutlaatuinen yksilö ja siksi myöskin valmennuksen tulee palvella yksilön omia tarpeita. Siten valmennettavan aito kuuntelu, halu ymmärtää häntä sekä kyky asettua hänen asemaansa ovat mielestäni avainasemassa laadukkaassa valmennuksessa. 

Laadukkaan valmennuksen takaa myös se, että kehitän valmennussysteemiäni eteenpäin. Tällä hetkellä se on erittäin hyvin toimiva ja sisältää mm. tarkan kehityksen seurannan, yhteistreenejä, räätälöidyt ruokavaliot ja treeniohjelmat jne. Valmennuksessani apuna toimii myös mm. Step2Fit-valmennussovellus, josta on iso apu mm. kehityksen seurannassa. Uusin elementti on FirstBeat-mittalaite, jolla pystytään seuraamaan mm. valmennettavan unenlaatua, palautumista ja hapenottokykyä. Tämä sovellus on tarjonnut erinomaisen puuttuvan palan valmennukseen. Kyseisten sovellusten käyttö ja ylipäänsä valmennus toki myös sisältää jatkuvan yksilöllisen konsultoinnin (mm. viestit ja puhelut). 

Luonteeltani olen ystävällinen, avoin, hyväkäytöksinen, luotettava ja kannustava. Välitän aidosti kaikista valmennettavistani ja siksi pyrin myös jatkuvasti valmentajana opiskelemaan lisää. Haluankin puskea itseäni jatkuvasti eteenpäin ja myös epämukavuusalueelle, mistä kertoo muun muassa monipuolinen osaamiseni (ks. alta lyhyt ansioluetteloni). 

Valmentajana voit minulta aina kysyä ja vastaan sinulle pikaisesti, mahdollisimman ymmärrettävästi ja ystävällisesti. Otan myös mielelläni ja avoimin mielin rakentavaa kritiikkiä vastaan, jos sellaista ilmenee - itse asiassa oikeastaan kannustan valmennettaviani esittämään rakentavat kritiikkinsä, epäilynsä jne. Tällä tavoin voi tehdä myös jatkuvaa oman valmennuksen arviointia.

Urheilu ja erityisesti fitness ovat minulle ennen kaikkea intohimo ja elämäntapa. Rakastan urheilun ja terveellisen elämän tuomaa hyvää oloa sekä kaikkea kilpailemiseen liittyvää: valmistautumista ja treeniä sekä itse urheilutapahtumien ilmapiiriä! Toivon, että oma intohimoni tarttuu ja antaa lisämotivaatiota valmennettavilleni.Jussi Koivisto, kuvan ottaja: Mika Ankkuri
Jussi Koivisto, kuvan ottaja: Mika Ankkuri
Jussi Koivisto
Jussi Koivisto
Jussi Koivisto
Jussi Koivisto

Muutamia ansioitani

- Virallinen Fitnessvalmentaja (I- ja II-taso; Suomen Fitnessurheilu ry). Minulla on myös pätevyys valmentaa kansainvälisellä tasolla IFBB:n (International Federation of Bodybuilding and Fitness) kilpailijoita. 

- Paras saavutukseni valmentajana: Eve Luhtalan SM-hopea Wellness Fitnessissä tulokkaiden sarjassa ja Jonatan Utriaisen SM-finaalipaikka sekä MM-edustupaikka junioreissa kovatasoisessa Classic Physique -kilpailussa (syksy 2022). Olen myös toiminut fitnessvalmennuksen lisäksi myös mm. fysiikkavalmentajana muiden lajin kilpailijoille. Keväällä 2021 myös tiimimme kisaaja ja toinen valmentaja Jonne Myllyniemi voitti Men´s Physiquessa Masters-sarjassa Suomen mestaruuden. Tiimin urheilijat ovat myös muuten saaneet useita finaalipaikkoja eri kisoissa.

- Virallisen fitnesskilpailutiimin Team Voimalaitoksen päävalmentaja.

- Fitnesskilpailija lajissa Men´s Physique, jossa saavutuksena mm. kolme palkintosijoitusta ja Mastersien MM-edustuspaikka.

- Fitnessluennoija: esim.. Fitness Summer Camp 2019 sekä Nordic Fitness Expo 2019 ja 2020; aiheina mm. Miten voittaa pelot ja Fitness elämäntapana. Syksyllä 2022 luennoin Nordic Fitness Expo:ssa otsikolla "Määräävätkö geenit kaikesta?"

- Fitnesskirjoittaja: mm. artikkeli "Missä lajiliitossa kilpailet?", Fitnessurheilija-lehti 1/2020. Kyseinen teksti löytyy myös tämän sivuston Blogi-osiosta suomeksi ja englanniksi. Lisäksi olen kirjoittanut laajan asiantuntija-artikkelin Fitnessurheilija-lehteen (1/2022, 2/2022 ja 3/2022). Kyseiset artikkelit käsittelevät mm. luuston ja kivun merkitystä fitnessissä sekä hyvää valmennusta.

- Monipuolinen urheilija fitnessin lisäksi: kilpauinnista mm. kaikkiaan 48 arvokisamitalia sekä 3 Suomen ennätystä Mastereissa; nyrkkeilyä kilparyhmässä, hiphop-tanssia, joogaa, salibandyä/sählyä jne.

- Monipuolinen koulutus, sivistys ja työkokemus etenkin teologina: mm. Teologian tohtori (vuodesta 2012) ja tiedemies (yhteensä tieteellisiä julkaisuja noin 3 väitöskirjan verran sekä paljon kotimaisia ja kansainvälisiä esitelmiä), kappalainen Tapiolan seurakunnassa, asiantuntija (mm. piispainkokouksessa sekä pappisasessori Espoon hiippakunnassa) ja kirkon korkeimmat papiston koulutukset (mm. ylempi pastoraali). Erityisesti papin työ, jossa ollaan tukena hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa (mm. elämän kriisit, hautajaiset, ristiäiset, häät, rippikoulut, sururyhmät ja monenlaiset sielunhoidolliset tilanteet jne.), sekä tunteiden tieteellinen tutkiminen ovat antaneet minulle kullanarvoisia taitoja myös fitnessvalmentamiseen. Minut tunnetaankin lajin parissa ja myös kirkossa fitnesspappina.

Kun Eve Luhtala voitti tulokkaiden SM-hopeaa syksyllä 2020
Kun Eve Luhtala voitti tulokkaiden SM-hopeaa syksyllä 2020
Fitnessvalmentajakoulutuksessa (II-taso) kollegoiden Saila Hilvolan ja Sari Uskin kanssa vuonna 2019
Fitnessvalmentajakoulutuksessa (II-taso) kollegoiden Saila Hilvolan ja Sari Uskin kanssa vuonna 2019
Jonne Myllyniemi ja Eve Luhtala tiimin verkkatakissa tukikohdassamme Stadin ytimessä eli kuntosali Voimalaitoksella
Jonne Myllyniemi ja Eve Luhtala tiimin verkkatakissa tukikohdassamme Stadin ytimessä eli kuntosali Voimalaitoksella
Team Voimalaitos kesällä 2020
Team Voimalaitos kesällä 2020
Jonne Myllyniemi tuoreena Suomen mestarina Men´s Physique -lajissa (Masters) 2020
Jonne Myllyniemi tuoreena Suomen mestarina Men´s Physique -lajissa (Masters) 2020
Jonatan Utriainen ja Elisa Lappalainen menestyivät Vantaa Fitness Cup -kilpailuissa lajeinaan Classic Bödybuilding ja Body Fitness
Jonatan Utriainen ja Elisa Lappalainen menestyivät Vantaa Fitness Cup -kilpailuissa lajeinaan Classic Bödybuilding ja Body Fitness

Ota yhteyttä!