Hieman minusta

Ihmisten auttaminen, kannustaminen ja tukeminen ovat minulle intohimo. Ei ole olemassa parempaa tunnetta kuin se, että näkee toisin ihmisen onnistuvan. Siksi olen uravalinnoissani suuntautunut ihmisläheisiin töihin ja keskittynyt ihmisten auttamiseen eri tasoilla.

Olen siis Jussi Koivisto ja fitnessvalmentaja. Tai oikeastaan se on toinen ammattini papin työn ohella. Kumpikin urapolku ovat auttaneet minua huomaamaan, kuinka läheisessä yhteydessä mieli ja keho oikeastaan ovatkaan. Ihmisten haasteet eivät useinkaan ole vain psyykkisiä tai fyysisiä, vaan samaan aikaan molempia. 

Siksi pyrin fitnessvalmentajana myös tarvittaessa auttamaan valmennettaviani henkisesti tukemalla ja kannustamalla sekä ennen kaikkea kuuntelemalla. Jokainen meistä on ainutlaatuinen yksilö ja siksi myöskin valmennuksen tulee palvella yksilön omia tarpeita. Siten valmennettavan aito kuuntelu, halu ymmärtää häntä sekä kyky asettua hänen asemaansa ovat mielestäni avainasemassa laadukkaassa valmennuksessa. 

Laadukkaan valmennuksen takaa myös se, että kehitän valmennussysteemiäni eteenpäin. Tällä hetkellä se on erittäin hyvin toimiva ja sisältää mm. tarkan kehityksen seurannan, yhteistreenejä, räätälöidyt ruokavaliot, jatkuvan konsultoinnin ja neuvonnan sekä treeniohjelmat jne. Valmennuksessani apuna toimii myös mm. Step2Fit-valmennussovellus, josta on iso apu mm. kehityksen seurannassa. 

Yleensä valmennuksessani olevat ostavat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen koko paketin. Tarpeen mukaan valmennuksia voidaan myös räätälöidä jokaiselle valmennettavalle sopivaksi.

Uusin elementti on FirstBeat-mittalaite, jolla pystytään seuraamaan mm. valmennettavan unenlaatua, palautumista ja hapenottokykyä. Sitä kannattaa käyttää valmennuksen osana etenkin silloin, kun on unen tai palautumisen kanssa ongelmia.

Luonteeltani olen ystävällinen, avoin, hyväkäytöksinen, luotettava ja kannustava. Välitän aidosti kaikista valmennettavistani ja siksi pyrin myös jatkuvasti valmentajana opiskelemaan lisää. Haluankin puskea itseäni jatkuvasti eteenpäin ja myös epämukavuusalueelle, mistä kertoo muun muassa monipuolinen osaamiseni (ks. alta lyhyt ansioluetteloni). 

Valmentajana voit minulta aina kysyä ja vastaan sinulle pikaisesti, mahdollisimman ymmärrettävästi ja ystävällisesti. Otan myös mielelläni ja avoimin mielin rakentavaa kritiikkiä vastaan, jos sellaista ilmenee - itse asiassa oikeastaan kannustan valmennettaviani esittämään rakentavat kritiikkinsä, epäilynsä jne. Tällä tavoin voi tehdä myös jatkuvaa oman valmennuksen arviointia.

Urheilu ja erityisesti fitness ovat minulle ennen kaikkea intohimo ja elämäntapa. Rakastan urheilun ja terveellisen elämän tuomaa hyvää oloa sekä kaikkea kilpailemiseen liittyvää: valmistautumista ja treeniä sekä itse urheilutapahtumien ilmapiiriä! Toivon, että oma intohimoni tarttuu ja antaa lisämotivaatiota.

Jussi Koivisto, kuvan ottaja: Mika Ankkuri
Jussi Koivisto, kuvan ottaja: Mika Ankkuri

Muutamia ansioitani

- Virallinen ja lisenssin omaava fitnessvalmentaja (I- ja II-taso; Suomen Fitnessurheilu ry). 

- Minulla on myös pätevyys valmentaa kansainvälisellä tasolla IFBB:n (International Federation of Bodybuilding and Fitness) kilpailijoita: Master Fitness Coach & Cross Training Degree (IFBB), 2023.

- IFBB Judging and Technical Seminar (Master Level; Prague 2023)

- Valmennusta kilpailijoille ja harrastajille vuodesta 2018 alkaen.

- Paras saavutukseni valmentajana: Eve Luhtalan SM-hopea Wellness Fitnessissä tulokkaiden sarjassa ja Jonatan Utriaisen SM-finaalipaikka sekä MM-edustupaikka junioreissa kovatasoisessa Classic Physique -kilpailussa (syksy 2022). Olen myös toiminut fitnessvalmennuksen lisäksi myös mm. fysiikkavalmentajana muiden lajin kilpailijoille. Keväällä 2021 myös tiimimme kisaaja ja toinen valmentaja Jonne Myllyniemi voitti Men´s Physiquessa Masters-sarjassa Suomen mestaruuden. Tiimin urheilijat ovat myös muuten saaneet useita finaalipaikkoja eri kisoissa. 

- Yksitoista omaa palkintosijoitusta kolmessa eri lajissa: Men´s Physique, Classic Physique ja Classic Bodybuilding. Arvokkaimmat saavutukset: hopeaa Maltan Diamond Cup (Classic Physique, Masters), hopeaa Nordic Cup (Classic Physique, Masters), pronssia Mr. Universe (Classic Physique, Masters) ja pronssia Mr. Universe (Classic Bodybuilding, Masters) sekä mm. Mastersien MM-edustupaikka.

- Virallisen fitnesskilpailutiimin Team Voimalaitoksen päävalmentaja.

- Fitnessluennoija: esim. Fitness Summer Camp 2019 ja 2023 sekä Nordic Fitness Expo 2019 ja 2020; aiheina mm. "Kilpaileminen Euroopan kutsukilpailuissa. Mitä huomioida?"; "Miten voittaa pelot?" ja "Fitness elämäntapana". Syksyllä 2022 luennoin Nordic Fitness Expo:ssa otsikolla "Määräävätkö geenit kaikesta?"

- Fitnesskirjoittaja: mm. artikkeli "Missä lajiliitossa kilpailet?", Fitnessurheilija-lehti 1/2020. Kyseinen teksti löytyy myös tämän sivuston Blogi-osiosta suomeksi ja englanniksi. Lisäksi olen kirjoittanut laajan asiantuntija-artikkelin Fitnessurheilija-lehteen (1/2022, 2/2022 ja 3/2022). Kyseiset artikkelit käsittelevät mm. luuston ja kivun merkitystä fitnessissä sekä hyvää valmennusta.

- Koehenkilönä maailman laajimmassa fitnesstutkimuksessa, 2019-2020 (ks. mm. yksi siitä syntynyt julkaisu: Weight loss induces changes in adaptive thermogenesis in female and male physique athletes, 2023.

- Monipuolinen urheilija fitnessin lisäksi: kilpauinnista mm. kaikkiaan 48 arvokisamitalia sekä 3 Suomen ennätystä Mastereissa; nyrkkeilyä kilparyhmässä, hiphop-tanssia, joogaa, salibandyä/sählyä jne.

- Monipuolinen koulutus, sivistys ja työkokemus etenkin teologina: mm. Teologian tohtori (vuodesta 2012) ja tiedemies (yhteensä tieteellisiä julkaisuja noin 3 väitöskirjan verran sekä paljon kotimaisia ja kansainvälisiä esitelmiä), kappalainen Tapiolan seurakunnassa, asiantuntija (mm. piispainkokouksessa sekä pappisasessori Espoon hiippakunnassa) ja kirkon korkeimmat papiston koulutukset (mm. ylempi pastoraali).

Seksuaalineuvoja (Väestöliiton Hyvinvointi Oy, Terapiapalvelut; 1/2024). Seksuaalineuvojakoulutuksessa perehdyin mm. seksuaalilääketieteeseen, josta on hyötyä myös fitnessvalmennuksessa (esim. elimistön hormonien, kuten testosteronin toiminta). 

Erityisesti papin työ, jossa ollaan tukena hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa (mm. elämän kriisit, hautajaiset, ristiäiset, häät, rippikoulut, sururyhmät ja monenlaiset sielunhoidolliset tilanteet jne.), sekä tunteiden tieteellinen tutkiminen ovat antaneet minulle kullanarvoisia taitoja myös fitnessvalmentamiseen. Minut tunnetaankin lajin parissa ja myös kirkossa fitnesspappina.

Ota yhteyttä!